Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 29, 2012

Τα ομορφότερα χιονισμένα τοπία σε όλο τον κόσμο!

Πανέμορφα χιονισμένα τοπία από όλο τον κόσμο- από τη Σουηδία μέχρι τη Ρουμανία και από τη Γερμανία μέχρι την Ιταλία. Μια επιλογή από τις ωραιότερες φωτογραφίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή:

Γιγάντια αμμοθύελλα στο Ιράκ

Το εντυπωσιακό αυτό γεγονός συνέβη πριν από λίγα χρόνια στο Ιράκ, κοντά σε μια αμερικάνικη βάση. Οι φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν τραβήχτηκαν από έναν πολίτη, ο οποίος έτυχε να δουλεύει τη στιγμή εκείνη στη συγκεκριμένη βάση. Υπολογίστηκε ότι το τεράστιο τείχος άμμου κινούταν με περίπου 100 χιλιόμετρα ανά ώρα!

Top 10 βίλες αθλητών

Όταν τα λεφτά πιάνουν τόπο! Σπίτι μου, σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου; Δεν νομίζω…

Φανταστικές εικόνες της φύσης!

Εικόνες σαν πίνακας ζωγραφικής!

Ένα πανέμορφο χωριό χωρίς δρόμους

Όποιος ονειρεύεται μια απλή ζωή, ίσως πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να μετακομίσει στο χωριό Giethoorn στην Ολλανδία.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία της Βρετανίας

Τα καλύτερα ξενοδοχεία της Βρετανίας, όπως ψηφίστηκαν από αναγνώστες και συντάκτες στο Tripadvisor. Το ταξιδιωτικό αυτό Τop 10 διαμορφώθηκε από τον αριθμό των σχολίων κάτω από κάθε παρουσίαση και τους βαθμούς που συγκέντρωσε το κάθε ξενοδοχείο. Το Charterhouse Hotel στο Devon (επάνω φωτογραφία) ήταν αυτό που κέρδισε τις καρδιές των περισσότερων τουριστών. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του, η ευχαρίστηση των επισκεπτών τους είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους. 2. Hillside Hotel - Ventnor, Isle of Wight Το ξενοδοχείο που βρέθηκε το 2011 στη 18η θέση αποφάσισε να βάλει τα δυνατά του και έτσι βρέθηκε στη δεύτερη μέσα σε μερικούς μήνες!

Ο Συμμαχικός βομβαρδισμός του Πειραιά

Ένα ενδιαφέρον ιστορικό άρθρο για το βομβαρδισμό του Πειραιά από τους Συμμάχους το 1944 Ο Συμμαχικός βομβαρδισμός του Πειραιά Καίριο πλήγμα στην πόλη και στον ανεφοδιασμό του κατοχικού στρατού αλλά και του πληθυσμού 67 χρόνια πριν Επιμέλεια: Στεφανος Xελιδονης (Πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_09/01/2011_428087 ) «Εμάθατε στον Πειραιά επιδρομή μεγάλη, γκρεμίσανε τα σπίτια μας, πω-πω ζημιά μεγάλη / Μέρα και νύχτα ρίχνανε μπόμπες τα αεροπλάνα και χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα / Σκορπούσανε το θάνατο και ρίχνανε αράδα και το λιμάνι γκρέμισαν και την Αγια Τριάδα / Μπόμπες πολλές ερίξανε μέσα στο τελωνείο και τον Περαία κάνανε σωστό νεκροταφείο». Το τραγούδι αυτό, με τίτλο «Επιδρομή στο Πειραιά», που γράφτηκε από τον Πειραιώτη ρεμπέτη Μιχάλη Γενίτσαρη, αναφέρεται στον βομβαρδισμό του Πειραιά από αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη την Τρίτη 11 Ιανουαρίου του 1944. Τον Πειραιά «αποτελείωσαν» αργότερα οι Γερμανοί, κατά