Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 11, 2015

Orient Express: Το υπερπολυτελές τρένο που ταξιδεύει στην Ευρώπη και μπορούν όλοι να το πάρουν!

To περιβόητο τρένο δεν υπάρχει πιά, αλλά ένα νέο όχημα που έχει ακριβώς  την εικόνα και την πολυτέλειά του κυκλοφορεί στην καρδιά της Ευρώπης, με  το ίδιο όνομα. Το Orient Express δεν έχει γίνει γνωστό μόνο από το μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. Ούτε από την πολυτέλεια που το χαρακτήριζε. Έμεινε γνωστό επειδή για δεκαετίες ήταν το βασικό μέσο μεταφοράς βασιλιάδων, πριγκίπων, πρωθυπουργών, αρχηγών Κρατών, μαζί με λαθρέμπορους, εγκληματίες, τυχοδιώκτες και πάσης φύσης τσαρλατάνους, που έψαχναν να βρουν τη δόξα και την περιπέτεια από την κοσμοπολίτικη Ευρώπη και το Παρίσι, στην Ανατολή και στην Κωνσταντινούπολη. Aπό την ταινία Εγκλημα στο Orient Express στην οποία παίζει η αφρόκρεμα  των σταρ της εποχής: Η πιο διάσημη γραμμή είναι σήμερα το  Venice Simplon Orient Express (VSOE) ένα 5άστερο τρένο πολυτελείας και συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι, την Βερόνα και καταλήγει στη Βενετία.

40 εικόνες παραμυθένιας αρχιτεκτονικής από τη Νορβηγία!

Ακούγοντας τη λέξη “Νορβηγία” τα πρώτα πράγματα που θα σας έρθουν στο μυαλό είναι τα φιόρδ, οι ξανθοί άνθρωποι και οι Βίκινγκς, σίγουρα όχι η παραμυθένια αρχιτεκτονική. Παρακάτω, θα βρείτε φωτογραφίες αρχιτεκτονικής που τραβήχτηκαν στη Νορβηγική ύπαιθρο, οι οποίες μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι. Τα αρχιτεκτονικά στιλ κυμαίνονται από ξύλινες εκκλησίες, οι οποίες έχουν χτιστεί στο Μεσαίωνα, μέχρι απόκοσμους φυσικούς καταρράκτες και παραδοσιακά ξύλινα σπίτια κατασκευασμένα με το λαϊκό Νορβηγικό στιλ, το οποίο ονομάζουν “byggeskikk” και κυριάρχησε στη διάρκεια του 19ου αιώνα. Πείτε μας στα σχόλια, ποια από όλες τις φωτογραφίες πιστεύεται πως δεν θα ταίριαζε σε ένα παραμύθι. Παρακαλούμε κοινοποιήστε τις παραμυθένιες αυτές εικόνες! Ξύλινη εκκλησία Borgund

Tαξίδι στα βάθη του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου!

Ο εικαστικός Yadegar Asisi βάζει την υπογραφή του σε μια πανοραμική έκθεση που άνοιξε τις πύλες της στο Asisi Panometer στην κεντρική Γερμανία. Ο Asisi έχει πειραματιστεί με πανοραμικά εκθέματα στο παρελθόν, και στην τελευταία του έκθεση, που είναι εξίσου εντυπωσιακή, μεταφέρει τους επισκέπτες στα βάθη του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου. Το πανόραμα είναι 1: 1 αντίγραφο της κλίμακας του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, τυπωμένο σε πανί προσφέροντας στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία του μεγέθους από τον μεγαλύτερο ύφαλο του κόσμου. Το θέαμα είναι τόσο ζωντανό που πραγματικά οι επισκέπτες μένουν άφωνοι μπροστά στην εκπληκτική ομορφιά από τα κοράλλια και τη θαλάσσια ζωή που υπάρχει στον ύφαλο. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.