Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 16, 2012

Φρέσκος καφές δεν είναι ο φρεσκοκομμένος

Σήμερα, θα ασχοληθούμε με τον καφέ σε όλα του τα στάδια, με σκοπό ο καταναλωτής ν’ αναζητήσει το φρέσκο, το αρωματικό και κατά συνέπεια το διαφορετικό. Όλοι πουλάνε και εμπορεύονται φρέσκους καφέδες specialty. Τι είναι όμως πραγματικά φρέσκο, ο απλός καταναλωτής όχι μόνο δεν το γνωρίζει, αλλά ούτε το φαντάζεται. 

ΦΩΤΟ: Σκηνές από διάσημες ταινίες συναντούν την τοποθεσία όπου γυρίστηκαν

Ο Christopher Moloney από τον Καναδά ψάχνει για τις πραγματικές τοποθεσίες όπου γυρίστηκαν διάσημες ταινίες και τις φωτογραφίζει, κρατώντας στο χέρι του μια φωτογραφία με ένα καρέ από τη σχετική σκηνή. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Βρέθηκε ο τάφος της γυναίκας και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδου;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών. Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης... Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται στο εσωτερικό της αφορά στον εντοπισμό των τάφων της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης, και του υιού τους, Αλέξανδρου Δ’. Οι προσπάθειες για ανασκαφές στην «τούμπα» ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια τον Ιούλιο του 2009, ωστόσο σταμάτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το φετινό καλοκαίρι, οι προσπάθειες εντάθηκαν κι εδώ και δύο μήνες οι ενδείξεις είναι σοβαρές για την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της συζύγου και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΡΝΟ;

Με τον όρο πορνογραφία ή πορνό αναφερόμαστε εν γένει στην αναπαράσταση σεξουαλικών πράξεων, λεκτικά ή μέσω εικόνων, με υπερβολικό τονισμό των γενετήσιων στοιχείων και με κύριο σκοπό την σεξουαλική διέγερση του ατόμου.  Το φιλμ Le Coucher de la Marie ή Bedtime for the Bride είναι η πρώτη(;) πορνογραφική ταινία (Γαλλική), τραβηγμένη το 1896, σε παραγωγή Eugène Pirou και σκηνοθεσία Léar (Albert Kirchner). Η αρχική διάρκεια της ήταν επτά λεπτά αλλά με τα χρόνια έχουν μείνει στα Γαλλικά αρχεία μόνο δύο. Πρωταγωνιστές ήταν η Louise Willy με έναν άγνωστο. 

Η αλήθεια για τη μάχη του Μελιγαλά

Ο εμφύλιος πόλεμος δίχασε την Ελλάδα. Η μάχη του μελιγαλά, είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα για το τι συμβαίνει όταν το μίσος γίνεται κυρίαρχο καο αδελφός σκοτώνει αδελφό. Με τη βοήθεια του newsmessinia.blogspot.gr παραθέτουμε δύο κείμενα σχετικά με τη μάχη του Μελιγαλά μεταξύ ταγματασφαλίτων και του ΕΛΑΣ-ΕΑΜ. Το ένα προέρχεται από τη μία πλευρά και το άλλο από την άλλη για λόγους αντικειμενικότητας.