Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 10, 2013

1816: Ένας ολόκληρος χρόνος… χωρίς καλοκαίρι!

Η αιτία του παράδοξου αυτού φαινομένου που έπληξε την Ευρώπη το 1816 ήταν η έκρηξη ενός ηφαιστείου στο όρος Tambora της Ινδονησίας…  η οποία όχι μόνο επέσπευσε την έλευση του χειμώνα αλλά συνετέλεσε στην εμφάνιση του ψυχρότερου έτους του 19ου αιώνα, και ενός από τα πιο κρύα στην ιστορία του κόσμου. Η έκρηξη ήταν τέσσερις φορές πιο ισχυρή από εκείνη του Κρακατόα και 52.000 φορές πιο δυνατή από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945!

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Το χαμένο ντοκιμαντέρ του Ντίσνεϊ για τους εξωγήινους!

Το περίφημο ντοκιμαντέρ του Ουώλτ Ντίσνεϊ (Walt Disney) βρέθηκε και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και όπως ήταν φυσικό κάνει το γύρο του κόσμου. Το βίντεο είναι αντιγραφή κασέτας VHS και ήταν εξαφανισμένο στις ΗΠΑ όπου είχε παρουσιαστεί μόλις μια φορά και σε πέντε πολιτείες. Δείτε ολόκληρο το βίντεο: radar. http://koularisto.blogspot.gr

Εκπληκτικά «λιβάδια» από αστερίες στο βυθό!

Ο φωτογράφος και βιολόγος Alexander Semenov έκανε πάλι το θαύμα του! Μετά τις εκπληκτικές μέδουσες του ωκεανού σειρά έχουν οι γνωστοί αστερίες, μόνο που με την πρώτη ματιά οι εικόνες παραπέμπουν σε πολύχρωμα λιβάδια της φύσης. Ανθισμένα χαλιά σε διάφορες αποχρώσεις παραπλανούν το μάτι και ουδεμία σχέση έχουν εκ πρώτης όψεως με αστερίες. Κι όμως, η απαθανάτισή τους από πολύ κοντά με την τεχνική της μακρο-φωτογραφίας κρύβει μια μεγάλη έκπληξη.