Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 17, 2013

Η εκπληκτική ιστορία του ICEHOTEL στη Σουηδία

Είναι το ICEHOTEL στο Jukkasjarvi της Σουηδίας, ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο, που, όπως λέει το όνομά του, είναι κατασκευασμένο από πάγο. Μία ιδέα που ο ιδρυτής του, Yngve Bergqvist, είχε τη δεκαετία του ’80, αναζητώντας έναν τρόπο για να προσελκύσει κόσμο στο χωριό του, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, αψηφώντας το κρύο, το χιόνι και το σκοτάδι.

Η ιστορία της «γυναίκας-πιθήκου» που θάφτηκε 150 χρόνια μετά το θάνατό της

Εκατόν πενήντα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να επιστρέψει η σορός της άτυχης Julia Pastrana στην πατρίδα της, Σιναλόα ντε Λέιβα στο Μεξικό. Η Julia έπασχε από μία ασθένεια που της προκάλεσε έντονη τριχοφυία, με την ονομασία «hypertrichosis» (υπερτρίχωση). Η έντονη τριχοφυία που κάλυπτε όλο το πρόσωπό της σε συνδυασμό με την ουλική δυσπλασία (ασθένεια που δεν είχε ακόμη διαγνωσθεί στην εποχή της) και το πολύ χαμηλό ύψος της την έκαναν να μοιάζει με μια περίεργη διασταύρωση ανθρώπου με ουρακοτάνγκο, κάτι που καθόρισε την τραγική της μοίρα.

Ίσως τα πιο περίεργα κτήρια του πλανήτη

Εκκεντρικά, κακόγουστα, εντυπωσιακά, σίγουρα πάντως αξιοπρόσεκτα. Εσείς αποφασίζετε, εμείς απλώς τα παρουσιάζουμε. 1. The Basket Building – Ohio, ΗΠΑ

Οι ευνούχοι που έμειναν στην Ιστορία

Άγνωστες πτυχές δυναμικών αντρών Ο ευνούχος είναι ο άντρας που έχει υποστεί ακρωτηριασμό του ανδρισμού του, με την αποτρόπαιη πρακτική να αγκαλιάζει μια σειρά λόγων και κινήτρων. Πολυάριθμοι πολιτισμοί στην εξέλιξη της ανθρώπινης περιπέτειας στον πλανήτη έχουν επιδοθεί σε ευνουχισμό αντρών, ώστε να αναλάβουν «αναβαθμισμένους» ή απλώς «ιδιαίτερους» ρόλους την κοινωνία. Από τις παλιότερες εποχές των Σουμερίων μέχρι και τα σημερινά χρόνια (ο τελευταίος κινέζος αυτοκρατορικός ευνούχος πέθανε το 1996!), η πρακτική του «κουτσουρέματος» του ανδρισμού έχει διαδραματίσει τον δικό της ρόλο στην πορεία της Ιστορίας.