Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 14, 2013

Ο τελευταίος μεγάλος ήρωας

Υπηρέτησε στη "Λουφτβάφε" κατά την διάρκεια του B' Παγκόσμιου Πολέμου. Απέδρασε αλλεπάλληλες φορές και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας παίζοντας με σπασμένο λαιμό! Ο γκολκίπερ "θρύλος" Μπερτ Τράουτμαν θυμάται... α Επιμέλεια:  Γιάννης Γεωργόπουλος Δημοσίευση:  25 Απρ. 2011 12:31 Μία από τις πιο συγκλονιστικές ποδοσφαιρικές ιστορίες όλων των εποχών αφορούν τον Μπερτ Τράουτμαν. Στην περίπτωση του, η ζωή αντικαθιστά τον κινηματογράφο με γεγονότα που φαντάζουν ασύλληπτα για κάθε σύγχρονο ποδοσφαιριστή Πρώην παραστρατιωτικός Ναζί κατάφερε να αναγορευθεί σε σε λαϊκό ήρωα για τα κατορθώματα του με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του σε τελικού Κυπέλλου Αγγλίας παρότι είχε σπάσει το λαιμό του!

Καταρράκτες που πέφτουν στη θάλασσα!

Οι καταρράκτες αποτελούν ένα από τα ωραιότερα και επιβλητικά θεάματα στη φύση, κερδίζοντας άκοπα τις εντυπώσεις των θεατών. Από τους μεγαλύτερους μέχρι τους μικρότερους και από τους ισχυρότερους μέχρι τους...  ψηλότερους όλοι έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά. Υπάρχουν, όμως και αυτοί που ξεχωρίζουν, έτσι γιατί το νερό τους καταλήγει απευθείας στη θάλασσα, πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο για καταρράκτη… 1. Bluff, Νότια Αφρική 

Το ανατριχιαστικό μηχάνημα του 19ου αιώνα που μιλούσε, με ανθρώπινη φωνή

Αυτή είναι η Ευφωνία. Ή Euphonia όπως την ονόμασε ο δημιουργός της. Ήταν ένα ανατριχιαστικό μηχάνημα που διέθετε ένα κεφάλι γυναίκας που ήταν προσκολλημένο πάνω σε φυσητήρες και το οποίο μιλούσε με «ανθρώπινη» φωνή. Κι απ’ ότι λέγεται, ήταν και η πιο ανεπτυγμένη ομιλούσα μηχανή της εποχής της.