Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 12, 2012

Κι όμως είναι αλήθεια / Πουλήσαμε για παλιοσίδερα το ιστορικό καταδρομικό " Έλλη "...!!!

Κάθε φορά πού εορτάζουμε την Κοίμηση ( και όχι τον θάνατο ) τής Θεοτόκου, το μυαλό  των περισσότερων Ελλήνων πάει ασφαλώς στην Τήνο αλλά και στον τορπιλισμό τής «Έλλης» από το Ιταλικό υποβρύχιοΚαταδρομικό «Έλλη».

Η Μάχη της Ιβο Τζίμα

Αμερικανοί και Ιάπωνες πολέμησαν με πείσμα σε μια από τις πλέον αιματηρές συγκρούσεις στον Ειρηνικό 66 χρόνια πριν Του Douglas Ford* Τον Φεβρουάριο του 1945, το Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών, με την υποστήριξη πολεμικών πλοίων του Αμερικανικού Ναυτικού και μαζί με μονάδες της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, εισέβαλε στην ιαπωνική νήσο Ιβο Τζίμα. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια εκστρατεία διάρκειας ενός μηνός προκειμένου να εκδιωχθούν οι αμυνόμενες δυνάμεις από τα οχυρώματά τους, σε μια μάχη που αποδείχθηκε από τις πλέον αιματηρές στον πόλεμο στον Ειρηνικό.

Γιατί οι απατημένοι άντρες ονομάζονται κερατάδες;

Ξέρετε γιατί οι απατημένοι σύζυγοι και για την ακρίβεια οι άντρες, ονομάζονται κερατάδες;Τι είναι ο κερατάς και γιατί του... αποδόθηκε αυτός ο τίτλος; Το ψευδώνυμο κερατάς, συνήθως αποδίδεται σε κάποιον, ο οποίος έχει απατηθεί από την γυναίκα του. Το αναφέρουμε συχνά, ακόμα και για πλάκα, χωρίς όμως να γνωρίζουμε την ουσία της συγκεκριμένης λέξης. Ας κάνουμε λοιπόν μια απλή ανάλυση! Αρχικά, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε πως η λέξη κερατάς,.. δεν χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο(παγκοσμίως) για να περιγράψει το άτομο στο οποίο, η γυναίκα του δεν είναι πιστή. Μόνο η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λέξη.