Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 30, 2012

Το γράμμα μιας πιτσιρίκας που συγκλονίζει!

Το γράμμα μιας πιτσιρίκας που συγκλονίζει! Υπάρχουν κάποιες ιστορίες που πραγματικά δεν περιγράφονται με λόγια και που σε κάνουν να μη μπορείς να συγκρατήσεις τα δάκρια σου. Το γράμμα που ακολουθεί στάλθηκε από μια δασκάλα στα social media και γράφτηκε από ένα μικρό παιδί, που πριν λίγο καιρό έχασε τον πατέρα του με τραγικό τρόπο «...Η δασκάλα μας σήμερα, μας ρώτησε πως περάσαμε το καλοκαίρι και όλα τα παιδιά είχαν να της πουν πολύ ωραία πράγματα από τα μέρη που πήγανε διακοπές φέτος, έκτος από κάνα δυο, που οι γονείς τους δεν είχανε λεφτά και δεν πήγανε διακοπές αλλά κάθισαν εδώ και παγαίνανε για μπάνιο με τα πούλμαν του Χαλουλου, με τα οποία πηγαίνει και η γιαγιά μου, όχι για να κάνει μπάνιο αλλά για να κάνει λέει αμμόλουτρα, να της περάσει η μέση της που την πονάει. Εμένα όμως η δασκάλα όταν ήρθε η σειρά μου δεν με ρώτησε γιατί ξέρει, όπως το ξέρουν όλοι στη γειτονιά μου, στου Γκυζη, ότι ο μπαμπάς μου έπεσε το καλοκαίρι από την ταράτσα της πολυκατοικίας μας και

΄Οταν οι ΄Ελληνες ήταν ανεπιθύμητοι ξένοι... στις ΗΠΑ

Χιλιάδες μετανάστες στο μυθικό Ουέστ έπεσαν θύματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που εξαπέλυσαν τα ακροδεξιά και υπερσυντηρητικά στρώματα της εποχής Μετανάστες εν πλω προς το «όνειρο». Η εικόνα φαντάζει ίσως γραφική μετά έναν αιώνα, αλλά η πραγματικότητα ήταν συνήθως εφιαλτική.

Από πού βγήκε το όνομά του, πώς φτιάχνεται και άλλα ενδιαφέροντα! 10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον καφέ

Είστε φανατικοί του καφέ, απολαμβάνετε κάθε μέρα ένα τουλάχιστον φλιτζάνι, όμως ξέρατε πως: 1.   Ο καφές εισήχθη για πρώτη φορά στην Ευρώπη με την ονομασία «αραβικό κρασί»; 2.  Στα αραβικά λέγεται «κάχουα»; Η λέξη «καφές» είναι παραφθορά της αραβικής λέξης, η οποία πέρασε στα τούρκικα ως «κάχβε» και στα ιταλικά ως «καφέ». 3.   Ο καφές φτιάχνεται από καρπούς που μοιάζουν με σταφύλια, οι οποίοι αποξηραίνονται; Για ένα κιλό καφέ χρειάζονται περίπου 8.000 κόκκοι.