Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 17, 2013

Φωτογραφίες από την παλιά Θεσσαλονίκη

δείτε τη μεγαλύτερη ίσως συλλογή από φωτογραφίες της παλιάς Θεσσαλονίκης ή αν θέλετε παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης : Ναός Αγίας Σοφίας Κατάστημα στην παλιά αγορά.

ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ – Το πόρισμα Τσεβά που διέλυσε τον μύθο για τους “νεκρούς του Πολυτεχνείου”

Το “πόρισμα Τσεβά” είναι ίσως ότι γνησιότερο έχει συνταχθεί, για τα τραγικά γεγονότα του Πολυτεχνείου, μέχρι σήμερα και είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας του νεαρού, τότε, εισαγγελέα για την υπόθεση του Πολυτεχνείου. Δεν είναι απαλλαγμένο από τις προσωπικές κρίσεις που σαφώς είχαν επηρεαστεί από το πολιτικό κλίμα της εποχής, αλλά δεν υποκύπτει στην μυθοπλασία περί “νεκρών του Πολυτεχνείου”. Είναι το πρώτο επιστημονικό πόρισμα το οποίο εν συνεχεία αποδέχθηκαν όλοι οι ιστορικοί ερευνητές και που αναφέρει με σαφήνεια ότι μέσα στο Πολυτεχνείο κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσής του δεν σκοτώθηκε ούτε ένας άνθρωπος.

Τα 10 καλύτερα εθνικά πάρκα του κόσμου

Τα καλύτερα εθνικά πάρκα του κόσμου, για την προστασία της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας της εκάστοτε περιοχής και την κατοχύρωση της φυσικής ομορφιάς της. Το 1872, το Yellowstone στο Wyoming των ΗΠΑ, ανακηρύχθηκε το πρώτο εθνικό πάρκο του κόσμου, όταν οι Αμερικανοί εντόπισαν την ανάγκη προστασίας του σπάνιου φυσικού πλούτου της περιοχής και την ευκαιρία να κατοχυρώσουν την ομορφιά του τόπου τους. Έκτοτε, πολλά είναι τα μέρη που χρήζουν προστασίας από τη δράση του ανθρώπου, ενώ η διατήρησή τους και η αναγνώρισή τους σαν εθνικά πάρκα ωφελεί και τη χώρα που τα έχει κατοχυρώσει και τα φροντίζει, αλλά και τους επισκέπτες που έχουν τη δυνατότητα να τα θαυμάσουν και να βρεθούν μέσα σε ένα περιβάλλον άγριας φύσης και ομορφιάς που σπάνια, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν αλλού, προερχόμενοι οι περισσότεροι από «εθνικές τσιμεντουπόλεις». Πολλοί από εμάς μάλιστα, ίσως και να μην έχουμε ποτέ την ευκαιρία να βρεθούμε σε τροπικά δάση και τετ-α-τετ με έναν… πιγκουίνο! Γι’ αυτό ακ