Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 4, 2013

Πόσων ετών κοιμήθηκε η Παναγία και ποια ήταν η ζωή Της;

Κείμενο Σταμάτη Αννα ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Γιορτάστηκε η ανάμνηση της ευρέσεως της Εικόνας της Παναγίας Δεκαπενταύγουστος - Τιμή στην Παναγία των Ελλήνων Η Εικόνα της Παναγίας Μουτσιάλη επιστρέφει στην Μονή όπου ανήκει Η ιστορία πίσω από το θαύμα με τα φιδάκια της Παναγίας (φωτο + βίντεο) Η Τίμια Κάρα της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι Φωκίδος Με συγκίνηση τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στη νεκρή ζώνη της Δερύνειας Πόσων ετών ήταν η Παναγία όταν άφησε τη γη; Ποια ήταν η ζωή της; Γιατί δεν βρέθηκε ποτέ το σώμα Της; Αυτές είναι τρείς βασικές ερωτήσεις τις απαντήσεις των οποίων γνωρίζουν λίγοι. Η Μαριάμ όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, πριν εξελληνιστεί σε Μαρία, ήταν η μονάκριβη κόρη ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, της Άννας και του Ιωακείμ. Όλη τους την ζωή πάλευαν να αποκτήσουν ένα παιδί όμως δεν είχαν σταθεί τυχεροί. Αντίθετα ζούσαν σε καθεστώς κοινωνικής απομόνωσης, αφού οι άτεκνοι εκείνη της εποχή θεωρούνταν λίγο έως πολλοί καταραμένοι ή όχι ευλογημένοι από τον Θεό. Κατά την

Dodge Tomahawk. Το τέρας που σου κόβει την ανάσα.

H Dodge Tomahawk, η οποία κατασκευάσθηκε μια 10ετία πριν, είναι η ταχύτερη μοτοσικλέτα του κόσμου. Όπως ήταν αναμενόμενο, έρχεται με έναν τεράστιο κινητήρα και εντυπωσιακή ασημένια μεταλλική εμφάνιση και την υπόσχεση για μια γεμάτη δράση ματοσικλετιστική εμπειρία. Η Dodge Tomahawk, η ταχύτερη μοτοσικλέτα του κόσμου, κινείται από έναν κινητήρα 8.3 λίτρων ( V10SRT 10), όμοιο με αυτόν που συναντάμε στο θηριώδες σπορ αυτοκίνητο, το Dodge Viper. Και η αλήθεια ότι με αυτόν τον κινητήρα η ...μοτοσικλέτα (αν μπορεί κάποιος να την αποκαλέσει έτσι), σου κόβει την ανάσα. είναι  κινητήρα  μέσα σε αυτό το τέρας που κόβει την ανάσα. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα διαθέτει τέσσερις τροχούς, (διπλούς εμπρός και πίσω) ενώ ο κινητήρας αποδίδει 500 ίππους , δίνει μέγιστη ταχύτητα τα 675 χλμ/ώρα (βοήθα Παναγιά) και επιτάχυνση από τα 0 στα 96 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι μπορείτε να χειριστείτε αυτό τον πύραυλο, η Dodge κατασκεύασε μόλις 9 κομμάτια, επομένως είναι

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!!!

Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Το λιμάνι  Θώνις - Ηράκλειο  φέρεται να λειτουργούσε σαν μια «Αλεξάνδρεια πριν την Αλεξάνδρεια», μια υποχρεωτική πύλη εισόδου στην Αίγυπτο του 1.000 π.Χ. ενώ οι έρευνες αποκαλύπτουν απίστευτα διατηρημένα ναυάγια, άγκυρες, αγάλματα, χρήματα, και τεράστιες επιγραφές.

«ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑΦΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ» Ο τάφος της Παναγίας (φωτογραφίες)

Κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Παναγία κοιμήθηκε στα Ιεροσόλυμα και τάφηκε στην Γεσθημανή, δέκα χρόνια μετά τη Σταύρωση  του Ιησού. Τρείς μέρες μετά το θάνατό Της, μετέστη στον ουρανό. Αρκετά χρόνια μετά την μετάσταση Της, διατυπώθηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το μέρος που είχε ταφεί η Παναγία  μητέρα του Ιησού. Η επίσημη εκκλησιαστική ιστορία αποδέχθηκε το γεγονός ότι ο τάφος ήταν στη Γεσθημανή, ήδη από τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες.

Άγνωστοι Έλληνες: Αϊνώ,όταν ο Ελληνισμός «άγγιξε» την Ιαπωνία

Η δύναμη του Ελληνισμού και αυτό που τον κάνει να στέκεται όρθιος μέσα στον χρόνο είναι οι αξίες, τα ήθη, ο πολιτισμός που πρεσβεύει, μα πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι που διατηρούν αναλλοίωτα αυτά τα στοιχεία. Τέτοιους ανθρώπους δεν θα συναντήσει κανείς μόνο στην Ελλάδα αλλά ακόμα και στο πιο «απίθανο» σημείο του πλανήτη… Ανθρώπους που μπορεί να έχουν διαφορετική εθνικότητα, να μιλούν άλλη γλώσσα, να πιστεύουν σε άλλη θρησκεία αλλά στους οποίους υπάρχει μέσα τους το ελληνικό DNA. Απόδειξη αποτελούν συν τοις άλλοις και οι Αϊνού (< Ίωνες) ή πιο σωστά Αϊνώ, «η λευκή φυλή» της Ιαπωνίας, όπως τους αποκαλούν. Στις αρχές του 20 ου  αιώνα οι Αϊνώ αριθμούσαν περί τα 3.000.000!