Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 9, 2017

(ξανα)Βρέθηκε ο αρχαιότερος και πιο σπάνιος σκύλος στον κόσμο

Τον τίτλο του αρχαιότερου και πιο σπάνιου είδους σκύλου (για την ακρίβεια, κυνοειδούς γενικότερα) που υπάρχει στον κόσμο κατέχει ο αγριόσκυλος των υψιπέδων της Νέας Γουϊνέας (Νew Guinea Highland Wild Dog), τ ονίζουν ερευνητές του New Guinea Highland Wild Dog Foundation , που εντόπισαν μια αγέλη σκύλων- περιλαμβανομένων κουταβιών- σε απομακρυσμένο και εξαιρετικά δυσπρόσιτο σημείο της Νέας Γουϊνέας. Όπως υποστηρίζεται, είναι το καλύτερο παράδειγμα ενός πρωτο-κυνοειδούς, και αποτελεί πραγματικά ένα «ζωντανό απολίθωμα»- το κορυφαίο αρπακτικό της Νέας Γουϊνέας και το πιο σημαντικό κυνοειδές που υπάρχει αυτή τη στιγμή, καθώς αποτελεί τον χαμένο «κρίκο» ανάμεσα στα πρώτα, πρώιμα κυνοειδή και τον σύγχρονο σκύλο. Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν τραβήχτηκαν από αποστολή στα τέλη του 2016. Το συγκεκριμένο είδος είχε να εντοπιστεί εδώ και πάνω από μισό αιώνα, και λίγα είναι γνωστά για αυτό και τον τρόπο ζωής του στην άγρια φύση, καθώς πιστευόταν πως είχε εξαφανιστεί. http://www.huff

Ενα εντυπωσιακό ξενοδοχείο φτιαγμένο μόνο από αλάτι!

Στην περιοχή Σαλάρ ντε Ουγιούνι της νοτιοδυτικής Βολιβίας, στις Άνδεις και σε υψόμετρο 3.656 μέτρων, βρίσκεται το μοναδικό ξενοδοχείο στον κόσμο που είναι κατασκευασμένο μόνο από αλάτι Το πανέμορφο ξενοδοχείο «Palacio de Sal» - Το Παλάτι του Αλατιού - βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βολιβία και στην περιοχή Σαλάρ ντε Ουγιούνι - Salar de Uyuni, εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη αλυκή στον κόσμο με έκταση 10.582τ.χλμ.  Τι πιο «φυσιολογικό» λοιπόν με τόσο αλάτι που υπάρχει τριγύρω κάποιος ιδιώτης να έχει την φαεινή ιδέα για να χτίσει ένα ξενοδοχείο! Το «Palacio de Sal» δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα κανονικό ξενοδοχείο, αφού διαθέτει τριάντα πολυτελή δωμάτια, σάουνα, πισίνα και γήπεδο γκολφ. 

Τα πιο ξεχωριστά μπονσάι στον κόσμο!

Αρμονικό σύνολο, όπου το σχήμα, η υφή και το χρώμα συμπληρώνουν το ένα το άλλο, δεκάδες χρόνια κλαδέματος, ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή συνθέτουν ένα ωραίο αποτέλεσμα ενός μπονσάι. Ένα μεγάλο δέντρο που καλλιεργείται σε μικρό χώρο χωρίς να διαφοροποιείται σε τίποτα από το κανονικό πέρα από το μέγεθός του. Η καλλιέργεια των μπονσάι έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία από όπου σιγά σιγά επεκτάθηκε και κατέκτησεολόκληρο τον κόσμο, παρουσιάζοντας μοναδικά δείγματα… 1. Το μικρότερο μπονσάι Μόλις 22 χιλιοστά για ένα μαλαισιανό φυτικό είδος που ονομάζεται «γιασεμί του νερού» και δημιουργός του ο Kuah Tee που μπορεί να υπερηφανεύεται για τη δημιουργία του.