Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρίση και περιπολίες μείωσαν τα «καραβάνια» μεταναστών

Θεαματική η μείωση συλλήψεων ειδικότερα στα θαλάσσια σύνορα.
Κρίση και περιπολίες μείωσαν τα «καραβάνια» μεταναστών

Μεγάλη μείωση παρουσίασε το 2011 σε σχέση με το 2010 ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμενικού, ενώ επιχειρούσαν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού οι συχνές περιπολίες σκαφών του Λιμενικού και της Φρόντεξ έχουν στρέψει τους σύγχρονους δουλεμπόρους προς τα χερσαία σύνορα του Εβρου και γι' αυτό παρατηρείται αυτή η μείωση ειδικά στη θάλασσα - παρότι οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα είναι γενικά μειωμένες, λόγω και της έλλειψης ευκαιριών εξαιτίας της κρίσης.


Συγκεκριμένα, βάση στοιχείων της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφάλειας Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής το 2009 συνελήφθησαν 10.066 άτομα, έναντι 1.746 ένα χρόνο μετά ενώ εφέτος, μέχρι τις 31 Αυγούστου οι συλλήψεις έφτασαν μόλις τις 431.


Αντίστοιχη μείωση παρατηρήθηκε και στους συλληφθέντες για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών. Ειδικότερα το 2009 ο αριθμός των συλλήψεων ήταν 182 έναντι 48 το 2010 ενώ κατά το πρώτο 8μηνο φέτος έχει φτάσει τις 17.


Πανελλαδικά οι λιμενικοί το 2010 συνέλαβαν 1.765 λαθρομετανάστες και 51 διακινητές έναντι 10.165 μη νόμιμων μεταναστών και 186 σύγχρονων δουλεμπόρων το 2009.


Για το 2011, μέχρι τις 31 Αυγούστου έχουν συλληφθεί σε όλη τη χώρα 583 λαθρομετανάστες και 26 διακινητές. Από τους συλληφθέντες μη νόμιμους μετανάστες 13 συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, 100 στη Σάμο, 6 στη Χίο, 6 στο Πυθαγόρειο, 6 στο Καρλόβασι, 1 στη Λέρο, 90 στον Πειραιά, 144 στα Χανιά, 132 στη Νεάπολη Βοιών, 47 στη Ζάκυνθο και 38 στην Κω.


Πέρυσι σε 290 περιπτώσεις απέτρεψαν την παράνομη έξοδο 3.167 λαθρομεταναστών και 422 διακινητών ενώ το 2009 είχε αποτραπεί σε 280 περιπτώσεις η αποχώρηση 2.593 αλλοδαπών και 368 σύγχρονων δουλεμπόρων. Κατά το πρώτο 8μηνο του 2011 σε 179 περιπτώσεις έχει αποτραπεί η παράνομη έξοδος 2.363 λαθρομεταναστών και 281 διακινητών.






 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 απίστευτα τατουάζ..

  Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα τατουάζ που κάνουν εντύπωση. Είτε για ομορφιά, είτε για θρησκευτικούς λόγους, τα τατουάζ είναι μια τέχνη που λίγοι αποφασίζουν να κάνουν στο σώμα τους. Ακόμα λιγότεροι να κάνουν ακραία και περίεργα σχέδια. Βρήκαμε 10 από τα πιο φαντεζί τατουάζ που έχουν γίνει, το καθένα για την δική του χρησιμότητα..

Eπίθεση με αυγό στον βουλευτή Μ. Όθωνα!

Θύμα επίθεσης με αυγό έπεσε άλλος ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε περιοδεία του στην περιφέρεια της χώρας. Φαίνεται οι αγανακτισμένοι κάνουν δυναμική επάνοδο και δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί βουλευτές και υπουργούς, ενώ η απόγνωση των Ελλήνων είναι πλέον εμφανής, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας. Μετά τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και τη φραστική επίθεση εναντίον του στην Κοζάνη, ήρθε και η σειρά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα. Επεισόδιο με αυγά Μία νεαρή κοπέλα πέταξε ένα αυγό στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ρέθυμνο. Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του 1ου Συμμετοχικού Αγώνα Διάθλου που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο όταν μία κοπέλα πλησίασε από πίσω τον υφυπουργό και εκτόξευσε ένα αυγό, διαμαρτυρομένη για την οικονομική κατάσταση. Άμεσα επενέβη η αστυνομική φρουρά του κ. Όθωνα, και συνέλαβε την κοπέλα, η οποία στη συνέχεια και χωρίς να διαμαρτυρηθεί, οδηγήθηκε στην Αστυ

ο Μυστήριο Podcast: Η γέφυρα που αυτοκτονούν οι σκύλοι

  Ένα θλιβερό περιστατικό και οι τρελές εξηγήσεις των ανθρώπων Στο 10ο επεισόδιο του Μυστήριου Podcast, ο Πέτρος Καλογεράς αναλύει ένα θλιβερό περιστατικό που συμβαίνει στην Σκωτία εδώ και σχεδόν 75 χρόνια. Οι σκυλοι πηδούν στο κενό από μια συγκεκριμένη γέφυρα. Οι άνθρωποι όμως, κατάφεραν να το ρίξουν πάλι στην… τρέλα προσπαθώντας να το εξηγήσουν. H γέφυρα Overtoun στη Σκώτια είναι γνωστή και ως «η γέφυρα που αυτοκτονούν οι σκύλοι». Πράγματι, από το 1950 μέχρι σήμερα 300 με 600 σκύλοι έχουν πηδήξει από αυτή και περισσότεροι από 50 έχουν σκοτωθεί. Σε αυτό το θλιβερό περιστατικό, έρχονται μετά οι άνθρωποι να δώσουν εξηγήσεις. Και όπως πάντα, οι εξηγήσεις τους είναι η μια πιο γελοία από την άλλη, λες και το κάνουν επίτηδες για να μην βρεθεί ποτέ καμία λύση. Ποιες είναι αυτές οι εξηγήσει; Ακούστε το 10ο επεισόδιο και θα τις μάθετε:  https://open.spotify.com/episode/1Dz0fGTnLNAZvNtJXjdrXB?go=1&sp_cid=016c6ea14e435a553d6ab52d23e0e5dc&utm_source=embed_player_p&utm_medium=desktop&a