του Αντώνη Κρούστα
ΚΑΚΟΣ, ΠΡΩΤΟΣ
Το 1990 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πάγωσε τις προσλήψεις, εφάρμοσε τις μετατάξεις στο Δημόσιο, αποκρατικοποίησε επιχειρήσεις του Κράτους, μείωσε τις δαπάνες, έκλεισε πολλές προβληματικές επιχειρήσεις, δρομολογήθηκε το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, και την ώρα που το δημοσιονομικό έλλειμμα γινόταν πλεόνασμα και νέες επενδύσεις εισέρχονταν στη χώρα, τα διαπλεκομενα του κρατισμού έριξαν την κυβέρνηση.
ΚΑΚΟΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ
Στο βιβλίο του Α. Ανδριανόπουλου, «ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» που γράφτηκε το 1995 (αλλά τα έλεγε και 10 χρόνια πριν και στην κοινωνία αλλά και στο κόμμα του), υπάρχει ένα...
προφητικό κεφάλαιο με τίτλο «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ».
Περιληπτικά σας αναφέρω τα εξής: « η αυξημένη φορολόγηση, τα μεγάλα έργα υποδομής σε αντιπαραγωγικούς τομείς, οι επιδοτήσεις, η ίδρυση κρατικών φορέων, η αναχρονιστική παιδεία και η διατήρηση επιχειρήσεων σε κρατική ιδιοκτησία , απηχούν το παρελθόν και ετοιμάζουν την καταστροφή.»
Αναχρονιστικές βιομηχανικές μονάδες υπό την πίεση ισχυρών συνδικαλιστικών κινημάτων, διατηρήθηκαν στη ζωή , αποτρέποντας την δημιουργική ανασύνταξη της οικονομίας σε σύγχρονους τομείς του μέλλοντος. Η στάση τους αυτή όχι μόνο δεν διατήρησε τις θέσεις εργασίας στους υπάρχοντες εργαζόμενους ,αλλά έκλεισαν οριστικά οι πόρτες ευκαιρίας για νέους εργαζόμενους.
Οι οικονομικά αδύνατοι δε θα έχουν τα μέσα να διεκδικήσουν την αύξηση του εισοδήματος τους, η απουσία εξειδίκευσης θα περιθωριοποιεί μεγάλα κοινωνικά στρωματά , η ανεργία θα διογκώνεται ανησυχητικά, οι κοινωνικές πιέσεις θα διογκώνονται και οι στενόμυαλες ηγεσίες θα οδηγούνται σε νέες φοροεπιδρομες.
Στρατιές νέων χωρίς προοπτική και αισιόδοξο πλάνο ζωής θα δίνουν τροφή στη βία, την εγκληματικότητα και την αύξηση των ναρκωτικών.
ΚΑΚΟΣ, ΤΡΙΤΟΣ
Σε μια ομιλία του στη βουλή ο Στ. Μάνος στις 4/3/1996 παρουσίασε εμπεριστατωμένη μελέτη «ότι ο νόμος 2084/92 για το ασφαλιστικό αν δεν ψηφιζόταν θα ανέβαζε το κόστος των συντάξεων το 2000 στο 18,6% και το 2010 στο 20,9% του ΑΕΠ. Οι αντιδράσεις των συνδικάτων , η αδιαλλαξία της αριστεράς και η ατολμία των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν συμπληρωματικούς νόμους(νόμος Γιαννιτση) προς αυτή την κατεύθυνση, έφεραν τα ασφαλιστικά ταμεία να χρωστάνε σήμερα 200δις ευρω . δηλ χρεοκόπησαν.
Για να τονίσει ότι αν δεν προσανατολισθεί η κυβέρνηση στην ανάπτυξη δεν πρόκειται οι συνταξιούχοι να δουν την σύνταξη τους να αυξάνεται. Αντί αυτού η κάθε αύξηση θα γινόταν με δανεικά, άρα δημιουργία ελλειμμάτων. Γι αυτό η ανάπτυξη θα μπορούσε να επιτευχθεί με συρρίκνωση του κράτους και των ελλειμμάτων του, κατάργηση όλων των κρατικών μονοπωλίων και μεγαλύτερη προσφυγή στον ανταγωνισμό και στον ιδιωτικό τομέα. Αν δεν γίνουν αυτά μη περιμένετε να έρθει η Άνοιξη»
Για να συμπληρώσω μετά λύπης μου ότι τώρα ζούμε την Κόλαση.
Κλείνοντας ,δε θα ξεχάσω την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Αν.Ανδριανόπουλου το 1994, από το λασπωμένο πολιτικό σύστημα που τους είπε: «όταν θα έρθουν οι καρχαρίες, εγώ θα βρίσκομαι στην παραλία»
Ας τον ακούγαμε!!!
www,press-gr.blogspot.com