Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ελληνική κρίση γίνεται show στο βρετανικό Channel4


Οι βρετανοί διασκεδάζουν με τις παθογένειες της Ελλάδας 
Με τον τίτλο «Go Greek for a week» και πηγή έμπνευσης την κρίση της ελληνικής οικονομίας ένα νέο τηλεπαιχνίδι κάνει απόψε την πρεμιέρα του στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4.
Βασισμένο στα πιο ζοφερά στερεότυπα που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στις χώρες του εξωτερικού και τα οποία σχετίζονται με τους έλληνες και την ελληνική πραγματικότητα το παιχνίδι φιλοδοξεί να καταδείξει τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της οικονομικής αβύσσου.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του σταθμού κατά τη διάρκεια της εκπομπής τρεις βρετανικές οικογένειες θα δοκιμάσουν να ζήσουν α λα ελληνικά, προσπαθώντας ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν την βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  tovima
Ένας 54χρονος Βρετανός κομμωτής ανακαλύπτει την γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο επιτρέπει ακόμα στους κομμωτές, και άλλες 600 περίπου επαγγελματικές κατηγορίες να συνταξιοδοτούνται πρόωρα με παχυλές συντάξεις επειδή ανήκουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών.
Ένας οδηγός λεωφορείου θα επωφεληθεί από τις συνθήκες εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις των μέσων μεταφοράς, 
όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό και λαμβάνει επιδόματα, όπως αυτό της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.
Και τέλος ένας βρετανός γιατρός χαίρεται να ανακαλύπτει πώς με το να πληρώνει το φόρο εισοδήματος κατά τον "ελληνικό τρόπο", όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, μπορεί να δηλώνει μόνο ένα μικρό μέρος του πραγματικού του εισοδήματος.
Η εκπομπή θα διανθίζεται από συνεντεύξεις ειδικών που θα εξηγούν τις αιτίες της τραγωδίας που λέγεται ελληνικό δημόσιο χρέος.

satleo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 απίστευτα τατουάζ..

  Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα τατουάζ που κάνουν εντύπωση. Είτε για ομορφιά, είτε για θρησκευτικούς λόγους, τα τατουάζ είναι μια τέχνη που λίγοι αποφασίζουν να κάνουν στο σώμα τους. Ακόμα λιγότεροι να κάνουν ακραία και περίεργα σχέδια. Βρήκαμε 10 από τα πιο φαντεζί τατουάζ που έχουν γίνει, το καθένα για την δική του χρησιμότητα..

Eπίθεση με αυγό στον βουλευτή Μ. Όθωνα!

Θύμα επίθεσης με αυγό έπεσε άλλος ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε περιοδεία του στην περιφέρεια της χώρας. Φαίνεται οι αγανακτισμένοι κάνουν δυναμική επάνοδο και δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί βουλευτές και υπουργούς, ενώ η απόγνωση των Ελλήνων είναι πλέον εμφανής, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας. Μετά τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και τη φραστική επίθεση εναντίον του στην Κοζάνη, ήρθε και η σειρά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα. Επεισόδιο με αυγά Μία νεαρή κοπέλα πέταξε ένα αυγό στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ρέθυμνο. Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του 1ου Συμμετοχικού Αγώνα Διάθλου που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο όταν μία κοπέλα πλησίασε από πίσω τον υφυπουργό και εκτόξευσε ένα αυγό, διαμαρτυρομένη για την οικονομική κατάσταση. Άμεσα επενέβη η αστυνομική φρουρά του κ. Όθωνα, και συνέλαβε την κοπέλα, η οποία στη συνέχεια και χωρίς να διαμαρτυρηθεί, οδηγήθηκε στην Αστυ

ο Μυστήριο Podcast: Η γέφυρα που αυτοκτονούν οι σκύλοι

  Ένα θλιβερό περιστατικό και οι τρελές εξηγήσεις των ανθρώπων Στο 10ο επεισόδιο του Μυστήριου Podcast, ο Πέτρος Καλογεράς αναλύει ένα θλιβερό περιστατικό που συμβαίνει στην Σκωτία εδώ και σχεδόν 75 χρόνια. Οι σκυλοι πηδούν στο κενό από μια συγκεκριμένη γέφυρα. Οι άνθρωποι όμως, κατάφεραν να το ρίξουν πάλι στην… τρέλα προσπαθώντας να το εξηγήσουν. H γέφυρα Overtoun στη Σκώτια είναι γνωστή και ως «η γέφυρα που αυτοκτονούν οι σκύλοι». Πράγματι, από το 1950 μέχρι σήμερα 300 με 600 σκύλοι έχουν πηδήξει από αυτή και περισσότεροι από 50 έχουν σκοτωθεί. Σε αυτό το θλιβερό περιστατικό, έρχονται μετά οι άνθρωποι να δώσουν εξηγήσεις. Και όπως πάντα, οι εξηγήσεις τους είναι η μια πιο γελοία από την άλλη, λες και το κάνουν επίτηδες για να μην βρεθεί ποτέ καμία λύση. Ποιες είναι αυτές οι εξηγήσει; Ακούστε το 10ο επεισόδιο και θα τις μάθετε:  https://open.spotify.com/episode/1Dz0fGTnLNAZvNtJXjdrXB?go=1&sp_cid=016c6ea14e435a553d6ab52d23e0e5dc&utm_source=embed_player_p&utm_medium=desktop&a