Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιός ήταν ο Oscar, που έδωσε το όνομά του στα "βραβεία Oscar";



H απάντηση στο ερώτημα "γιατί τα βραβεία Oscar, ονομάστηκαν έτσι", δεν είναι σαφής. Το βέβαιο είναι πως το πρώτο αγαλματάκι που "γεννήθηκε" το 1929 , ονομαζόταν Academy Award Of Merit...



  Η ονομασία Oscar εμφανίζεται ανεπίσημα περίπου το 1934, οπότε αρχίζει να κυκλοφορεί από στομα σε στόμα. Πέντε χρόνια μετά, το 1939, η Ακαδημία  καθιερώνει την αποδέχεται και επισήμως. Υπάρχουν τρείς εκδοχές για το ποιός  είναι ο "νονός" του "Oscar".

Ποια ήταν η ανιψιά του..."θείου Oscar";
  Η πρώτη εκδοχή θέλει την Margaret Herrick, που ήταν γραμματέας και βιβλιοθηκάριος της νεοσύστατης τότε Ακαδημίας, να αποκαλεί πρώτη το χρυσό αγαλματίδιο Oscar κι αυτό γιατί της θύμιζε έναν... θείο της! Βρισκόταν στην αίθουσα τύπου μαζί με μερικούς δημοσιογράφους όταν κοίταξε το αγαλματάκι και αναφώνησε "Θεέ μου, είναι φτυστό ο θείος μου ο Oscar"
  Οι δημοσιογράφοι, βρήκαν πολύ χαριτωμένη τη σκηνή και αμέσως την διέδωσαν στόμα με στόμα. Κι επειδή το Hollywood ήταν από τότε μια μεγααααααλη γειτονιά, το παρατσούκλι "Oscar", έγινε αμέσως  σλόγκαν! Η δημοσίευση του περιστατικού σε μία εφημερίδα τις απόμενες ημέρες, ήταν απλώς το "κερασάκι"!

Η Μπέτι Ντέιβις, νονά του Oscar;

  Η δεύτερη εκδοχή, έρχεται δια στόματος της ηθοποιού Μπέτι Ντέιβις όταν το 1935 κέρδισε το βραβείο για το ρόλο της στο θρίλερ  "Dangerous". "Είμαι σίγουρη πως εγώ αποκάλεσα γαι πρώτη φορά το αγαλματάκι "Oscar". Κι αυτό για΄τι μόλις λίγες ημέρες πριν την απονομή είχα συνειδητοποιήσει ότι τε δέυτερο όνομα του συζύγου μου , του Harmon Nelson Jr, ήταν Oscar. Το βρήκα τόσο ταιριαστό όνομα για το βραβείο μου!" είχε πει σε μία συνέντευξή της. "Αλλά πάλι έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια, που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά", είχε προσθέσει! 

"Θα πάρετε ένα πούρο, Oscar;"

  Η τρίτη εξήγηση για την προέλευση του ονόματος, έρχεται από τον ίδιο τον Sidney Skolsky, τον αρθρογράφο που πρώτος αποκάλεσε δημοσίως το αγαλματάκι με το σημερινό όνομά του. Στο βιβλίο του "Μην με παρεξηγείτε- Αγαπώ το Hollywood" , το 1975 ο Skolsky έγραψε:

  "Έγραφα το άρθρο για την απονομή των βραβείων. Χρειαζόμουν κάτι έξυπνο, ένα "μαγικό" όνομα, γρήγορα. Αλλά γρήγορα! Θυμήθηκα ένα νούμερο από βαριετέ που είχα δει. Οι κωμικοί γύριζαν διαρκώς στον διευθυντή της ορχήστρας που βρισκότανε ένα επίπεδο κάτω από τη σκηνή και του έλεγαν "Θα πάρετε ένα πούρο, Οσκαρ;" Εκείνος πλησίαζε και τότε οι κωμικοί έκαναν αστεία σχόλια και το κοινό ξεσπούσε σε γάλια και χειροκροτήματα. Αυτό ήταν! Άρχισα να χτυπώ τα πλήκτρα στη γραφομηχανή: "H Κάθριν Χέπμπορν κέρδισε το "Όσκαρ" για την ερμηνεία της ως Eva Lovelace στο Morning Glory, την τρίτη της ταινία στο Hollywood." Ένιωσα καλύτερα. Μου άρεσε αυτή η έκφραση."

Πόσο σπουδαίος πρέπει να είσαι για να γίνεις... βραβείο στο Hollywwod!
  Είτε ο Oscar  ήταν ο θείος μιας βιβλιοθηκάριου, είτε ο σύζυγος μιας μεγάλης ηθοποιού, ή ο διευθυντής μιας ορχήστρας βεριετέ, ένα είναι γεγονός: στο Hollywood δεν χρειάζεται να είσαι κάποιος σπουδαίος για να σε κάνουν βραβείο! Ενίοτε δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαίος για να σε κάνουν και... ηθοποιό! 

Πώς κατασκευάζονται τα αγαλματίδια των βραβείων Oscar; 
 Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πώς κατασκευάζονται τα πολυπόθητα αγαλματίδια στην R.S. Owens, στο Σικάγο:
  

http://to-kounavi.blogspot.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 όχι και τόσο γνωστά αξιοθέατα της Ελλάδας που σου κόβουν την ανάσα

  Μέρη και μνημεία πραγματικοί θησαυροί Η Ελλάδα είναι γνωστή παγκοσμίως για τα αρχαία της μνημεία και τις μαγευτικές της παραλίες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά κρυμμένα διαμάντια που δεν είναι τόσο γνωστά, αλλά προσφέρουν εξίσου μαγευτικές εμπειρίες. Εδώ είναι δέκα από αυτά τα αξιοθέατα που πρέπει να ανακαλύψετε. Γράφει η  ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ 1. Σπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά Το Σπήλαιο Μελισσάνης στην Κεφαλονιά είναι ένας υπόγειος θησαυρός με κρυστάλλινα νερά και καταπράσινη βλάστηση. Το φως του ήλιου που εισχωρεί από την οροφή δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα. 2. Μάνη Οι σχισμές και οι απότομες πλαγιές της Μάνης προσφέρουν εντυπωσιακές θέες και κρυμμένες παραλίες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές στιγμές ηρεμίας και ομορφιάς. 3. Σπήλαιο Πετραλώνων, Χαλκιδική Το Σπήλαιο Πετραλώνων είναι γνωστό για τα εντυπωσιακά σταλαγμιτικά και σταλακτιτικά του συμπλέγματα, αλλά και για το ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, καθώς εκεί βρέθηκαν ίχνη αρχαίων ανθρώπων. 4. Βλυχάδα, Σαντορίνη χχχχχχ...

Το ιταλικό χωριό με το «ελιξίριο» της καλής ζωής και υγείας

@guido_tv Είναι ένας τόπος με πολλές λεμονιές, μια παράδοξα ζεστή αύρα στο βουνό και ένα ισχυρό γονίδιο που καταστρέφει το λίπος, το οποίο μεταφέρεται από γενιά σε γενιά μέσα από λίγους τυχερούς κατοίκους που το διαθέτουν. Το Limone sul Garda, ένα γραφικό ψαροχώρι που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Garda στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας της Ιταλίας, είναι ένας ασυνήθιστος προορισμός μόλις 1.000 κατοίκων. Είναι το πιο βόρειο σημείο σε ολόκληρο τον κόσμο όπου καλλιεργούνται φυσικά λεμόνια και έχει ένα εξαιρετικά ήπιο κλίμα, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του στους πρόποδες των Άλπεων. Ίσως αυτός ο συνδυασμός παραγόντων να είναι που οδήγησε στους ισχυρισμούς του χωριού για ένα μυστικό «ελιξίριο» για μια υγιή, μακρά ζωή. Πολλοί ντόπιοι είναι λέγεται ότι είναι ευλογημένοι με εξαιρετικές πεπτικές ικανότητες που τους επιτρέπουν να τρώνε ακατάπαυστα κέικ με κρέμα και λιπαρά αλλαντικά χωρίς να ανησυχούν για τα καρδιακά προβλήματα που αυτά ελλοχεύουν. Αυτοί οι κάτοικοι έχουν αυτό που αποκαλούν ...

10 απίστευτα τατουάζ..

  Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα τατουάζ που κάνουν εντύπωση. Είτε για ομορφιά, είτε για θρησκευτικούς λόγους, τα τατουάζ είναι μια τέχνη που λίγοι αποφασίζουν να κάνουν στο σώμα τους. Ακόμα λιγότεροι να κάνουν ακραία και περίεργα σχέδια. Βρήκαμε 10 από τα πιο φαντεζί τατουάζ που έχουν γίνει, το καθένα για την δική του χρησιμότητα..