Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φρέσκος καφές δεν είναι ο φρεσκοκομμένος



Σήμερα, θα ασχοληθούμε με τον καφέ σε όλα του τα στάδια, με σκοπό ο καταναλωτής ν’ αναζητήσει το φρέσκο, το αρωματικό και κατά συνέπεια το διαφορετικό. Όλοι πουλάνε και εμπορεύονται φρέσκους καφέδες specialty. Τι είναι όμως πραγματικά φρέσκο, ο απλός καταναλωτής όχι μόνο δεν το γνωρίζει, αλλά ούτε το φαντάζεται. 

Φρέσκος καφές είναι αυτός που μαζεύουμε κατά την τελευταία συγκομιδή (όχι την περυσινή και φυσικά ούτε την προπέρσινη!). Από το ψήσιμό του μέχρι την παρασκευή του, δεν θα πρέπει να έχουν περάσει πάνω από 15 ως 20 ημέρες. Μόνο τότε θεωρείται ένας καφές ‘’φρέσκος’’. Κατά την παρασκευή του, θα πρέπει πάντα να κόβουμε συγκεκριμένη δόση, την ίδια στιγμή και έτσι θα έχουμε περισσότερα αρώματα στο φλιτζάνι μας. ‘Όμως το να κόβουμε τον καφέ μας αμέσως, δεν σημαίνει ότι είναι και φρέσκος. Άλλο φρέσκος και άλλο φρεσκοκομμένος. Για να είμαστε σίγουροι ότι ο καφές που μας κόψανε για το σπίτι ή αυτός που μας σερβίρουν σε ένα coffee είναι φρέσκος και όχι απλά φρεσκοκομμένος, μπορούμε να ζητήσουμε έναν κόκκο και να προσπαθήσουμε να τον φάμε. Έτσι θα πάρουμε μια καλή γευστική εικόνα γι’ αυτό που μόλις ψωνίσαμε ή μόλις παραγγείλαμε να πιούμε.

Όταν λοιπόν ο κόκκος είναι άγευστος, δεν λιώνει και το στόμα μας ‘’χωματιάζει΄΄ και πικρίζει χωρίς συγχρόνως να μπορούμε να τον μασήσουμε, τότε καλύτερα να μην τον πιούμε και φυσικά να μην τον ψωνίσουμε. Πρόκειται απλά για ένα απλά μπαγιάτικο καφέ. Αν τον δοκιμάσουμε, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να φορτωθούμε καφεΐνη και να χαλάσουμε το στόμα και το στομάχι μας. Στην περίπτωση όμως που ο κόκκος που μας δίνουν να δοκιμάσουμε είναι τραγανός και λιώνει στο στόμα μας, πλημμυρίζοντάς το με μια ευχάριστη γεύση και με την αίσθηση ενός φρεσκοψημένου ηλιόσπορου, τότε ο καφές που μας προσφέρουν ή πάμε να ψωνίσουμε είναι και φρέσκος και φρεσκοψημένος. Όταν τα αρώματα και η γεύση είναι ακόμη πιο ευχάριστα και πιο έντονα, τότε ο καφές μας είναι φρέσκος και πολύ καλής ποιότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!
ΑΛΛΟ ΦΡΕΣΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΦΡΕΣΚΟΚΟΜΜΕΝΟΣ ΚΑΦΕΣ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΙ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΡΕΣΚΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΟΙ.

Αν με ρωτήσετε που μπορούμε να βρούμε φρέσκους καφέδες, θα σας απαντήσω ότι τα μαγαζιά αυτά είναι λίγα και ξεχωρίζουν εισάγοντας μοναδικής προέλευσης καφέδες 100% Arabica υψηλής ποιότητας, και ψήνουν έτσι που ο καρπός να μας δώσει ότι καλύτερο γίνεται, μέσα στο φλιτζάνι μας. Με συνεχείς πειραματισμούς και αγάπη για αυτό που κάνουν, προσφέρουν πραγματικά κάτι φανερά διαφορετικό. Εκεί υπάρχουν γνώσεις, μεράκι και ωραίες μυρωδιές από καφέ και μόνο από καφέ.



ΠΕΤΑΧΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΦΕ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΪΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ!

* Έρευνα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε όλα τα σημεία πώλησης καφέ και για όλους τους διαφορετικούς τύπους καφέ, φανέρωσε ότι απουσίαζαν παντελώς τα συστατικά του φρέσκου καφέ : καφεχόλη και καφεστόλη, αποδεικνύοντας έτσι ότι, οι καφέδες που κυκλοφορούν, ως επί το πλείστον, ΔΕΝ είναι φρέσκοι.
http://www.lykavitos.gr 
Γ. Μουζής Barista

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 όχι και τόσο γνωστά αξιοθέατα της Ελλάδας που σου κόβουν την ανάσα

  Μέρη και μνημεία πραγματικοί θησαυροί Η Ελλάδα είναι γνωστή παγκοσμίως για τα αρχαία της μνημεία και τις μαγευτικές της παραλίες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά κρυμμένα διαμάντια που δεν είναι τόσο γνωστά, αλλά προσφέρουν εξίσου μαγευτικές εμπειρίες. Εδώ είναι δέκα από αυτά τα αξιοθέατα που πρέπει να ανακαλύψετε. Γράφει η  ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ 1. Σπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά Το Σπήλαιο Μελισσάνης στην Κεφαλονιά είναι ένας υπόγειος θησαυρός με κρυστάλλινα νερά και καταπράσινη βλάστηση. Το φως του ήλιου που εισχωρεί από την οροφή δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα. 2. Μάνη Οι σχισμές και οι απότομες πλαγιές της Μάνης προσφέρουν εντυπωσιακές θέες και κρυμμένες παραλίες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές στιγμές ηρεμίας και ομορφιάς. 3. Σπήλαιο Πετραλώνων, Χαλκιδική Το Σπήλαιο Πετραλώνων είναι γνωστό για τα εντυπωσιακά σταλαγμιτικά και σταλακτιτικά του συμπλέγματα, αλλά και για το ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, καθώς εκεί βρέθηκαν ίχνη αρχαίων ανθρώπων. 4. Βλυχάδα, Σαντορίνη χχχχχχ...

Το ιταλικό χωριό με το «ελιξίριο» της καλής ζωής και υγείας

@guido_tv Είναι ένας τόπος με πολλές λεμονιές, μια παράδοξα ζεστή αύρα στο βουνό και ένα ισχυρό γονίδιο που καταστρέφει το λίπος, το οποίο μεταφέρεται από γενιά σε γενιά μέσα από λίγους τυχερούς κατοίκους που το διαθέτουν. Το Limone sul Garda, ένα γραφικό ψαροχώρι που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Garda στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας της Ιταλίας, είναι ένας ασυνήθιστος προορισμός μόλις 1.000 κατοίκων. Είναι το πιο βόρειο σημείο σε ολόκληρο τον κόσμο όπου καλλιεργούνται φυσικά λεμόνια και έχει ένα εξαιρετικά ήπιο κλίμα, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του στους πρόποδες των Άλπεων. Ίσως αυτός ο συνδυασμός παραγόντων να είναι που οδήγησε στους ισχυρισμούς του χωριού για ένα μυστικό «ελιξίριο» για μια υγιή, μακρά ζωή. Πολλοί ντόπιοι είναι λέγεται ότι είναι ευλογημένοι με εξαιρετικές πεπτικές ικανότητες που τους επιτρέπουν να τρώνε ακατάπαυστα κέικ με κρέμα και λιπαρά αλλαντικά χωρίς να ανησυχούν για τα καρδιακά προβλήματα που αυτά ελλοχεύουν. Αυτοί οι κάτοικοι έχουν αυτό που αποκαλούν ...

10 απίστευτα τατουάζ..

  Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα τατουάζ που κάνουν εντύπωση. Είτε για ομορφιά, είτε για θρησκευτικούς λόγους, τα τατουάζ είναι μια τέχνη που λίγοι αποφασίζουν να κάνουν στο σώμα τους. Ακόμα λιγότεροι να κάνουν ακραία και περίεργα σχέδια. Βρήκαμε 10 από τα πιο φαντεζί τατουάζ που έχουν γίνει, το καθένα για την δική του χρησιμότητα..