Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα περίεργα της Απονομής των Χρυσών Σφαιρών



Βραδιά για την απονομή των Χρυσών Σφαιρών είναι η αποψινή κι ενόψει της λαμπερής τελετής θυμόμαστε τις πιο περίεργες στιγμές στην ιστορία του θεσμού.
Η πρωταγωνίστρια της σειράς "Chicago Hope" Christine Lahti έχασε τη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας της, όταν ο Michael J. Fox την ανακήρυσσε νικήτρια το 1998 ως Καλύτερη Ηθοποιό σε Τηλεοπτικό Δράμα κι εκείνη ήταν στην τουαλέτα. Εμφανίστηκε τρέχοντας στη σκηνή, εξομολογούμενη ότι τραβούσε το καζανάκι την ώρα που άκουσε το όνομά της. Την επόμενη χρονιά, που παρουσίαζε το σόου, εμφανίστηκε στη σκηνή κόλλησε ένα κομμάτι χαρτί τουαλέτας στο τακούνι της για να αστειευτεί για το περυσινό της... ατύχημα.

Για το περίεργο χιούμορ του έγινε διάσημος ο Brad Pitt όταν αντί για ευχαριστήρια ομιλία έβγαλε λόγο για τα οφέλη φαρμάκου κατά της δυσπεψίας και της διάρροιας. Ο σταρ τιμήθηκε με χρυσή σφαίρα για Β' Ανδρικό Ρόλο το 1996 στο 12 Monkeys στο πλευρό του Bruce Willis. Αργότερα δικαιολογήθηκε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το στομάχι του και το φάρμακο τον βοηθά πολύ. "Ανυπομονώ για τα τηλεφωνήματα από τη φαρμακοβιομηχανία τώρα" συμπλήρωσε στο τέλος της δήλωσής του.

Μετά τη διπλή νίκη της στις Χρυσές Σφαίρες του 1980 - Α' Γυναικείος Ρόλος στο "The Rose" και Καλύτερη Νέα Ηθοποιός - η Bette Midler σόκαρε το κοινό όταν προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τα βλέμματα στο στήθος της! "Θυμάμαι όταν η Joan Crawford νίκησε τη Χρυσή Σφαίρα που είπε 'θα σας δείξω εγώ ένα ζευγάρι Χρυσών Σφαιρών'" αστειεύτηκε η Midler χουφτώνοντας η ίδια το στήθος της. Αργότερα βέβαια καταντροπιασμένη απολογήθηκε λέγοντας "Συγχωρέστε με, λυπάμαι, είμαι διαφορετική τώρα, είμαι καλό κορίτσι!".

Κλαίγοντας κράτησε στα χέρια του τη Χρυσή Σφαίρα το 1998 ο Ving Rhames κι εξέπληξε το πλήθος όταν χάρισε το βραβείο του στον "αντίπαλό" του Jack Lemmon. "Αισθάνομαι ότι το να εισαι καλλιτέχνης σημαίνει να χαρίζεις και θα ήθελα να χαρίσω αυτό σ' εσάς κύριε Jack Lemmon" είπε παραδίδοντας τη Χρυσή του Σφαίρα. Ο ίδιος ο Lemmon αποδέχθηκε την τιμή λέγοντας: "Αυτή είναι μία από τις πιο όμορφες και γλυκές στιγμές της ζωής μου". 

Από τους πιο συγκινητικούς είναι ο ευχαριστήριος λόγος του Jamie Foxx όταν κέρδισε το βραβείο του Α' Ανδρικού Ρόλου για το Ray, το 2010. "Μακάρι να έπαιρνα αυτό που αισθάνομαι τώρα και να το έριχνα στο σύστημα ύδρευσης... όλοι θα αγαπούσαμε τον άλλον πολύ περισσότερο!" τόνισε για να συγκρατήσει αργότερα τα δάκρυά του αναφερόμενος στην αείμνηστη γιαγιά του Estelle Talley. "Πίστευα ότι ήταν χαζό αυτό που έλεγαν ότι σε παρακολουθούν από ψηλά. Δεν το πίστευα. Τώρα έχω αυτό το συναίσθημα". 

Σε μία περίεργη κλήρωση προχώρησε ο πρωταγωνιστής του House, Hugh Laurie, όταν ανακηρύχθηκε νικητής του Καλύτερου Άνδρα Ηθοποιού σε Τηλεοπτική Σειρά το 2006. Επειδή είχε να ευχαριστήσει 172 άτομα, αλλά ελάχιστο χρόνο για να το κάνει, έφερε στη σκηνή 172 κλήρους και διάλεξε τρεις ώστε να επικεντρώσει τις ευχαριστίες του σ' αυτούς. Τα τυχερά άτομα; Ο ατζέντης του, ο επιμελητής των σεναρίων  και ο κομμωτής του.

Όταν η Τελετή Χρυσών Σφαιρών άρχισε να διοργανώνεται το 1944, τα βραβεία τα απένειμαν αποκλειστικά δημοσιογράφοι. Στην πρώτη τηλεοπτική της κάλυψη το 1958, για την απονομή ανέβηκαν στη σκηνή οι Dean Martin, Frank Sinatra και Sammy Davis Jr. κρατώντας στα χέρια από ένα ποτήρι ουίσκι ξαφνιάζοντας τους πάντες! Το 1959 επαναπροσκλήθηκαν για να επαναλάβουν την εμφάνισή τους.

Διπλωμένοι από τα γέλια έμειναν οι θεατές από το εξωφρενικό χιούμορ του κινηματογραφικού Borat, Sacha Baron Cohen. Αρχικά περιέγραψε ως "τη σκοτεινή πλευρά της Αμερικής" τα γεννητικά όργανα του συμπρωταγωνιστή του, Ken Davitian, με τον οποίο "γύρισαν" μία γυμνή σκηνή πάλης. Επίσης, σχολίασε με απόλυτα αστείο τρόπο το γεγονός ότι μετά την προβολή της ταινίας, δέχθηκε δεκάδες αγωγές, ευχαριστώντας "κάθε Αμερικανό που δεν με έχει μηνύσει μέχρι σήμερα". 

Στα τρία χρόνια που παρουσίαζε την τελετή ο Βρετανός Ricky Gervais κατάφερε να προσβάλει και να ενοχλήσει σχεδόν τους πάντες στο Χόλιγουντ. Σχολίασε τον αλκοολισμό του Μel Gibson, την κατάρρευση του Charlie Sheen, τις αποτοξινώσεις του Robert Downey Jr. και την προφορά της Salma Hayek.

Βγαίνοντας στη σκηνή για να απονείμει τη Χρυσή Σφαίρα για την Καλύτερη Κινηματογραφική Ηθοποιό, το 2012, ο Seth Rogen δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά του και μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του με το κοινό: "Γεια σας, είμαι ο Seth Rogen και αυτήν τη στιγμή προσπαθώ να πετύχω έναν μαζικό ερεθισμό!" είπε με τη συμπαρουσιάστριά του Kate Beckinsale, να τον κοιτάζει αμήχανα και να αστειεύεται ειρωνικά: "Τι καλά!".
real.gr



ΠΗΓΗ: US WEEKLY

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 απίστευτα τατουάζ..

  Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα τατουάζ που κάνουν εντύπωση. Είτε για ομορφιά, είτε για θρησκευτικούς λόγους, τα τατουάζ είναι μια τέχνη που λίγοι αποφασίζουν να κάνουν στο σώμα τους. Ακόμα λιγότεροι να κάνουν ακραία και περίεργα σχέδια. Βρήκαμε 10 από τα πιο φαντεζί τατουάζ που έχουν γίνει, το καθένα για την δική του χρησιμότητα..

Eπίθεση με αυγό στον βουλευτή Μ. Όθωνα!

Θύμα επίθεσης με αυγό έπεσε άλλος ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε περιοδεία του στην περιφέρεια της χώρας. Φαίνεται οι αγανακτισμένοι κάνουν δυναμική επάνοδο και δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί βουλευτές και υπουργούς, ενώ η απόγνωση των Ελλήνων είναι πλέον εμφανής, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας. Μετά τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και τη φραστική επίθεση εναντίον του στην Κοζάνη, ήρθε και η σειρά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα. Επεισόδιο με αυγά Μία νεαρή κοπέλα πέταξε ένα αυγό στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ρέθυμνο. Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του 1ου Συμμετοχικού Αγώνα Διάθλου που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο όταν μία κοπέλα πλησίασε από πίσω τον υφυπουργό και εκτόξευσε ένα αυγό, διαμαρτυρομένη για την οικονομική κατάσταση. Άμεσα επενέβη η αστυνομική φρουρά του κ. Όθωνα, και συνέλαβε την κοπέλα, η οποία στη συνέχεια και χωρίς να διαμαρτυρηθεί, οδηγήθηκε στην Αστυ

ο Μυστήριο Podcast: Η γέφυρα που αυτοκτονούν οι σκύλοι

  Ένα θλιβερό περιστατικό και οι τρελές εξηγήσεις των ανθρώπων Στο 10ο επεισόδιο του Μυστήριου Podcast, ο Πέτρος Καλογεράς αναλύει ένα θλιβερό περιστατικό που συμβαίνει στην Σκωτία εδώ και σχεδόν 75 χρόνια. Οι σκυλοι πηδούν στο κενό από μια συγκεκριμένη γέφυρα. Οι άνθρωποι όμως, κατάφεραν να το ρίξουν πάλι στην… τρέλα προσπαθώντας να το εξηγήσουν. H γέφυρα Overtoun στη Σκώτια είναι γνωστή και ως «η γέφυρα που αυτοκτονούν οι σκύλοι». Πράγματι, από το 1950 μέχρι σήμερα 300 με 600 σκύλοι έχουν πηδήξει από αυτή και περισσότεροι από 50 έχουν σκοτωθεί. Σε αυτό το θλιβερό περιστατικό, έρχονται μετά οι άνθρωποι να δώσουν εξηγήσεις. Και όπως πάντα, οι εξηγήσεις τους είναι η μια πιο γελοία από την άλλη, λες και το κάνουν επίτηδες για να μην βρεθεί ποτέ καμία λύση. Ποιες είναι αυτές οι εξηγήσει; Ακούστε το 10ο επεισόδιο και θα τις μάθετε:  https://open.spotify.com/episode/1Dz0fGTnLNAZvNtJXjdrXB?go=1&sp_cid=016c6ea14e435a553d6ab52d23e0e5dc&utm_source=embed_player_p&utm_medium=desktop&a