Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 όχι και τόσο γνωστά αξιοθέατα της Ελλάδας που σου κόβουν την ανάσα

 

Μέρη και μνημεία πραγματικοί θησαυροί

10 όχι και τόσο γνωστά αξιοθέατα της Ελλάδας που σου κόβουν την ανάσα


Η Ελλάδα είναι γνωστή παγκοσμίως για τα αρχαία της μνημεία και τις μαγευτικές της παραλίες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά κρυμμένα διαμάντια που δεν είναι τόσο γνωστά, αλλά προσφέρουν εξίσου μαγευτικές εμπειρίες.

Εδώ είναι δέκα από αυτά τα αξιοθέατα που πρέπει να ανακαλύψετε.


Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ




1. Σπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά

Το Σπήλαιο Μελισσάνης στην Κεφαλονιά είναι ένας υπόγειος θησαυρός με κρυστάλλινα νερά και καταπράσινη βλάστηση. Το φως του ήλιου που εισχωρεί από την οροφή δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα.

2. Μάνη

Οι σχισμές και οι απότομες πλαγιές της Μάνης προσφέρουν εντυπωσιακές θέες και κρυμμένες παραλίες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές στιγμές ηρεμίας και ομορφιάς.

3. Σπήλαιο Πετραλώνων, Χαλκιδική

Το Σπήλαιο Πετραλώνων είναι γνωστό για τα εντυπωσιακά σταλαγμιτικά και σταλακτιτικά του συμπλέγματα, αλλά και για το ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, καθώς εκεί βρέθηκαν ίχνη αρχαίων ανθρώπων.

4. Βλυχάδα, Σαντορίνη

χχχχχχχχχχ

Η παραλία της Βλυχάδας στη Σαντορίνη ξεχωρίζει για τους φυσικούς γλυπτούς βράχους της και τα γκρίζα ηφαιστειακά βότσαλα. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα πιο ήσυχο μέρος στο νησί.

5. Πολυλίμνιο, Μεσσηνία

Οι καταρράκτες και οι μικρές λίμνες του Πολυλίμνιου στη Μεσσηνία προσφέρουν ένα ειδυλλιακό τοπίο για κολύμπι και πεζοπορία, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

6. Μυστράς, Λακωνία

Ο βυζαντινός οικισμός του Μυστρά προσφέρει μια ματιά στην ιστορία με τα παλιά του κάστρα και τις εκκλησίες, όλα τοποθετημένα σε ένα μαγευτικό τοπίο.

7. Άνω Σύρος, Σύρος

Η Άνω Σύρος με τα στενά δρομάκια και τα παραδοσιακά σπίτια προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που θυμίζει παλιές εποχές. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα του Αιγαίου.

8. Δρυόδασος Φολόης, Ηλεία

Το δρυόδασος της Φολόης στην Ηλεία είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα αρχαία δάση δρυός στην Ευρώπη. Οι πανέμορφες διαδρομές πεζοπορίας και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα το κάνουν ένα ιδανικό μέρος για φυσιολάτρες.

9. Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα

Η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα προσφέρει απίστευτη φυσική ομορφιά με τις καταπράσινες πλαγιές και τις γραφικές διαδρομές γύρω από αυτήν. Ιδανική για δραστηριότητες όπως κωπηλασία, πεζοπορία και ποδηλασία.

10. Θέρμα, Ικαρία

Τα Θέρμα στην Ικαρία είναι γνωστά για τις ιαματικές τους πηγές που προσφέρουν χαλάρωση και ευεξία. Το ήρεμο περιβάλλον και τα καταπράσινα τοπία τα κάνουν ένα κρυμμένο παράδεισο.


https://www.e-radio.gr/post/271016/10-oxi-kai-toso-gnwsta-axiotheata-tis-elladas-poy-soy-kovoyn-tin-anasa

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 απίστευτα τατουάζ..

  Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα τατουάζ που κάνουν εντύπωση. Είτε για ομορφιά, είτε για θρησκευτικούς λόγους, τα τατουάζ είναι μια τέχνη που λίγοι αποφασίζουν να κάνουν στο σώμα τους. Ακόμα λιγότεροι να κάνουν ακραία και περίεργα σχέδια. Βρήκαμε 10 από τα πιο φαντεζί τατουάζ που έχουν γίνει, το καθένα για την δική του χρησιμότητα..

Eπίθεση με αυγό στον βουλευτή Μ. Όθωνα!

Θύμα επίθεσης με αυγό έπεσε άλλος ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε περιοδεία του στην περιφέρεια της χώρας. Φαίνεται οι αγανακτισμένοι κάνουν δυναμική επάνοδο και δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί βουλευτές και υπουργούς, ενώ η απόγνωση των Ελλήνων είναι πλέον εμφανής, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας. Μετά τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και τη φραστική επίθεση εναντίον του στην Κοζάνη, ήρθε και η σειρά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα. Επεισόδιο με αυγά Μία νεαρή κοπέλα πέταξε ένα αυγό στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ρέθυμνο. Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του 1ου Συμμετοχικού Αγώνα Διάθλου που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο όταν μία κοπέλα πλησίασε από πίσω τον υφυπουργό και εκτόξευσε ένα αυγό, διαμαρτυρομένη για την οικονομική κατάσταση. Άμεσα επενέβη η αστυνομική φρουρά του κ. Όθωνα, και συνέλαβε την κοπέλα, η οποία στη συνέχεια και χωρίς να διαμαρτυρηθεί, οδηγήθηκε στην Αστυ

Οι δέκα καλύτερες χώρες για… μετανάστευση

Ετοιμάζετε βαλίτσες για να κάνετε μια νέα αρχή σε έναν νέο τόπο; Τότε αυτή η λίστα σας αφορά άμεσα.  Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα «έρευνα International’s Expat Explorer survey» της HSBC, υπάρχουν κάποιες χώρες όπου οι αλλοδαποί που έχουν εγκατασταθεί εκεί τα βρήκαν κάπως…  πιο εύκολα.